Manueel hanteren van lasten 

Unique denkt aan uw rug. Rugklachten zijn de meest voorkomende werkgerelateerde aandoening in Europa. Liefst 33% van de Europeanen zegt regelmatig pijn te hebben aan de rug als gevolg van het werk. Maak een afspraak met uw vertrouwde Unique kantoor en bekijk onze e-learning. 

Wat verstaan we onder manueel hanteren van lasten? 

Dat is het heffen, tillen, verplaatsen en veelvuldig hanteren van voorwerpen door gebruik te maken van de armen of de lichaamskracht. 

Wat is de mogelijke negatieve impact?

Fysieke overbelasting kan de gezondheid schade berokkenen. Vaak voorkomende klachten bij mensen die lasten moeten hanteren, zijn overbelasting van de spieren van de rug, nek, schouders en armen. 

Wat is uw verantwoordelijkheid als werkgever?

U heeft de verantwoordelijkheid om:

  • de risico’s buiten het bedrijf te houden 
  • een risicoanalyse uit te voeren 
  • hulpmiddelen, informatie en opleiding aan te bieden aan uw werknemers

Hoe kan Unique u hierbij helpen?

Om u daarbij te helpen, hebben Unique en Entrili een exclusieve E-learning ontwikkeld over het manueel hanteren van lasten, met aantal belangrijke aandachtspunten i.v.m. de oorzaken en risico’s van fysieke overbelasting en praktische leertips rond het ergonomisch hanteren van lasten.

Troeven van de opleiding?

  1. Professioneel en efficiënt: een interactieve module met oefeningen en filmpjes. Uw werknemers kunnen de opleiding gewoon thuis volgen. De dag nadien zullen ze de risico’s al herkennen en de juiste werkmethoden toepassen.
  2. Beknopt en toegankelijk: de opleiding houdt rekening met alle beroepsniveaus, dankzij de opbouw en de begrijpelijke taal.
  3. Test van de kennisverwerving: nadat de werknemers de opleiding hebben doorlopen, wordt hun kennis getest om na te gaan of ze alles begrepen hebben. 

Interesse?

Wij komen graag bij u langs om de E-learning module te demonstreren.

BOEK UW AFSPRAAK