Onze historiek

Het verhaal van Unique begon in 1972 in Amsterdam. Daar richtte Alex Mulder het bedrijf op onder de naam ‘Unique Uitzendburo’. De jaren na de oprichting ontwikkelde Unique zich al snel van uitzendbureau tot ware HR-partner. De uitbreiding naar België liet dan ook niet lang op zich wachten.

In 2014 kwamen drie sterke merken onder de vleugels van Unique: Express Medical, Receptel en Unique Career. Express Medical biedt u zorgpersoneel eerste klas, Receptel zorgt voor uw professioneel en warm onthaal, en dankzij de veelzijdige en hoogopgeleide projectmedewerkers van Unique Career worden al uw (tijdelijke) personeelsnoden opgelost. Bovendien zijn we de trouwe partner van bedrijven en kandidaten via onze Unique specialisaties: Customer Care, Finance, HR, Maritiem, Office en Technicum.

Wie zijn wij?

Unique onderscheidt zich als HR-dienstverlener door een ruim aanbod aan HR-diensten en deskundig advies op maat van uw onderneming.

Wij zijn succesvol

De groep Unique bundelt vier sterke merken met elk een specifieke focus: Unique, Unique Career, Receptel en Express Medical. Daarnaast bieden de zes verschillende Unique specialisaties kwaliteitsvolle expertise op uiteenlopende vlakken. Customer Care, Finance, HR, Maritiem, en Technicum, geen enkele sector is ons onbekend. 

Wij zijn een team

Unique staat aan de basis van en is onderdeel van USG People, een vaste waarde in het Europese HR-landschap. Naast Unique, huisvest USG People nog enkele brands waaronder Start People, Secretary Plus en USG Professionals. Op die manier wordt een breed kennisplatform mogelijk gemaakt, over de landsgrenzen heen.

USG People nv maakt op haar beurt deel uit van het Japanse Recruit, een van de grootste HR-dienstverleners ter wereld die elk jaar blijft groeien en uitbreiden. De samenwerking met Recruit is een logische stap in het succesverhaal van de groep. Daarbij staat de mens steeds centraal. Empowerment en het schenken van vertrouwen aan medewerkers zijn hierbij cruciale factoren. Deze lopen als een rode draad door de geschiedenis van ons bedrijf.