Maak van Blue Monday Pink Monday!

Wist je dat de derde maandag van januari de meest deprimerende
dag van het jaar genoemd wordt? De feestdagen liggen achter ons,
de dagen zijn donker en koud en de lente is nog ver weg. Daarom
werd die dag omgedoopt tot ‘Blue Monday’. Maar niet bij Unique.
Dit jaar gaan we samen met Pink Ribbon die dag roze kleuren!  

‘Pink is the new Blue’

We maken van Blue Monday op 17 januari 2022 een Pink Monday. Een dag waarop we ons niet neerslachtig, maar net hoopvol voelen. Maar bovenal een dag die volledig in het teken zal staan van preventie, (vroegtijdige) opsporing van borstkanker en steun aan (ex-)patiënten. Op deze manier willen we onze collega’s niet alleen motiveren om ook op Blue Monday met een grote glimlach te komen werken, maar maken we er ook een leerrijke dag van. 

Wist je dat borstkanker 1 op 9 Belgische vrouwen treft? En dat de ziekte ook mannen treft? Bovendien worden ook de familie, vrienden en collega’s van de patiënt geraakt. Dat betekent dat binnen zowat elk bedrijf één of meerdere collega’s vroeg of laat in aanraking komen met borstkanker. Daarom steunen wij de actie van Pink Ribbon en willen wij ook helpen om borstkanker meer bespreekbaar te maken op de werkvloer. Tijdens Pink Monday krijg je kans om iedereen te informeren over de drie pijlers van Pink Ribbon: “meer bewegen op het werk”, “de 9 alarmsignalen van borstkanker” en “een betere terugkeer naar het werk voor een getroffen collega”. Door van de meest deprimerende dag een dag van hoop te maken, willen we alle medestrijders laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Want tegen borstkanker vecht je nooit alleen.

En daarbij nemen we ‘Pink is the new Blue’ ook letterlijk. Op 17 januari vragen we aan iedereen om iets roze te dragen. Dat kan een trui, een hemd of das, een sjaal of zelfs roze sokken zijn. Met deze roze toets willen we (ex-)borstkankerpatiënten een hart onder de riem steken. Want terugkeren naar de werkvloer tijdens of na (borst)kanker doe je niet alleen. Bij een terugkomst maken informatie, duidelijke afspraken en heldere communicatie een wereld van verschil. Het is dan ook belangrijk om er te zijn voor elkaar. Vraag hem of haar hoe het gaat. Toon dat je betrokken wil zijn en begaan bent.

Ga zelf aan de slag!

Borstkanker treft 1 op 9 Belgische vrouwen. Dat impliceert dus dat ook één of meerdere van jullie collega’s of naasten vroeg of laat hiermee wordt geconfronteerd.  Zet alvast een eerste stap door op 17 januari ook binnen jullie bedrijf te sensibiliseren voor de risico’s van borstkanker door een Pink Monday te organiseren. Dat hoeft bovendien helemaal niet ingewikkeld te zijn. 

Doe ook mee aan Pink Monday en maak kans op Baobab geurkaarsen!

Het werkt heel eenvoudig:

1. Vraag uw vrienden, collega’s, familie, huisdieren, … om op 17 jan. zoveel mogelijk roze kleding te dragen
2. Post de foto op Facebook en tag Unique: www.facebook.com/uniquebelgium
3. Gebruik de hashtag #pinkmonday
4. En win! De 3 foto's met de meeste likes op 29/01/2022, 17u00 winnen elk een geurkaars twv €95/stuk incl btw! Tag dus zoveel mogelijk collega’s zodat jouw foto zeker de top 3 meeste likes haalt!

U kan vrijblijvend uw outfit aanvullen met een mooi Pink Ribbon-lintje ontworpen door Prinses Delphine Boël. . Ieder lintje is € 3 waard, waarvan € 2 rechtstreeks naar de vzw gaat.  Meer info op unique.be/pinkribbon 

Wij dragen alle strijdende dames en hun familie een warm hart toe.