Loading...
Complimenten op de werkvloer: doet jouw bedrijf mee?

Complimenten op de werkvloer: doet jouw bedrijf mee?


Hoeveel complimenten op de werkvloer circuleren er wekelijks bij jou? Uit een onderzoek van Protime blijkt dat één op vier medewerkers nooit een compliment ontvangt. Nochtans zijn bemoedigende schouderklopjes onmisbaar voor een gezonde en bloeiende onderneming. Waardering en erkenning vormen de basis van een Great Place to Work. En daar streef je naar, toch?

A compliment a day, keeps discouragement away

Complimenten maken twee op drie werknemers gemotiveerder én productiever. Hoe dat kan? Dankzij onze hersenpan. Iedere keer wanneer we een complimentje ontvangen, produceren onze hersenen het gelukshormoon dopamine. De zalige wolk waarop we dan even vertoeven, willen we graag zo snel mogelijk opnieuw induiken. Medewerkers die geregeld waardering innen, zullen zich daardoor makkelijker en enthousiaster door moeilijke taken worstelen, dan werknemers die geen positieve feedback ontvangen.

Tips & tricks: zo bouw je een Great Place to Work

Unique werd met trots al verschillende keren door haar eigen medewerkers uitgeroepen tot Great Place to Work. Ons geheim? Complimenten uitdelen op de werkvloer. Dat blijkt duidelijk uit de resultaten van de enquête. Volgens 84 % geeft Unique iedereen de kans om erkenning te krijgen. 85 % vindt dat het management waardering toont voor goede prestaties en extra inzet, en volgens 88 % reageert de staf geïnteresseerd op suggesties en ideeën. Maar liefst 92 % van onze medewerkers vindt dat we hen appreciëren wanneer ze dingen op nieuwe en betere manieren uitproberen, ongeacht het resultaat. Die waardering voor onze werknemers zien we weerspiegeld in de blijvende en stijgende motivatie waarmee ze hun taken uitvoeren.

Weef complimenten in je bedrijfscultuur

Vandaag voelt slechts 71 % van de werknemers zich geapprecieerd op de werkvloer. Bij Unique trekken we dat cijfer stevig omhoog dankzij onze kritische, maar positieve feedbackcultuur. Appreciatie uitspreken naar medewerkers toe, is een belangrijke vorm van feedback. Complimenten zijn daarom vervlochten in onze bedrijfscultuur, net zoals inclusie en diversiteit. Want als iedereen zich goed voelt op de werkvloer, kan je als organisatie fantastische resultaten neerzetten.

Wil jij jouw organisatie upgraden naar een Great Place to Work? Wij helpen je graag!
Ontdek ook onze blog over inclusie & diversiteit op de werkvloer