Loading...

HR bibliotheek

Bent u op zoek naar informatie over hr? We bieden u die informatie aan in onze Unique papers: het zijn gidsen, studies en visies op diverse thema’s van de hr-dienstverlening.

Unique papers

Concreet gaat het onder meer over rekrutering & selectie, compensation & benefits, talent management, arbeidsmarktontwikkelingen en duurzaam personeelsbeleid. We schrijven deze Unique papers naar aanleiding van een veranderende wetgeving, maatschappelijke ontwikkelingen, trendanalyses, enzovoort. Lees de Unique papers die u specifiek interesseren. Zo blijft u op de hoogte van wat er reilt en zeilt binnen de bedrijfswereld en human resources.

Merkcultuur Merkcultuur

Iedere organisatie is constant in beweging, heeft een bijzonder DNA, een uitgesproken of onuitgesproken cultuur en een bepaalde reputatie naar de buitenwereld toe. Maar hoe kan u deze ‘merkcultuur’ definiëren, versterken en aanwenden om nieuwe werknemers aan te trekken die perfect passen bij de gedeelde drijfveren en waarden van uw organisatie?  

Job Mensink schreef voor Unique een uitgebreide whitepaper gebaseerd op het Top 50 managementboek ‘Merkcultuur’ en wij willen dit graag met u delen… helemaal gratis!

Terugkeren naar de werkvloer Terugkeren naar de werkvloer

Na maandenlang aftellen staan de kantoordeuren eindelijk weer op een kier. Super! Maar uw collega’s hebben de lockdown verschillend beleefd, en daar moet u als leidinggevende attent voor zijn. Hoe gaat u om met hun emoties? Hoe stimuleert u glansrijke resultaten, zowel individueel als in teamverband? Hoe ziet de toekomst van uw organisatie eruit? De heropstartfase gaat hand in hand met verandering. Deze whitepaper reikt concrete handvaten aan om zowel uw team, als uw bedrijf te herdefiniëren. Naast onze whitepaper trakteren we u ook op een gratis reflectieboek. Dit bundelt tientallen doordachte vragen, die het denkproces stevig op gang brengen. 

Zichtbaarheid, van levensbelang Zichtbaarheid, van levensbelang

Veiligheid en welzijn stonden het voorbije jaar hoog op de agenda. Het coronavirus haalt nog steeds de krantenkoppen, waardoor bedrijven nu meer dan ooit belang hechten aan een comfortabele, veilige werkplek voor hun team. Een safety first focus die begint vanaf dat je medewerkers ’s ochtends de deur achter zich toetrekken! Veilig woon-werkverkeer met minder arbeidsongevallen? Unique zoomt in op het belang van zichtbaarheid in het verkeer en op de werkvloer. 

Word je eigen leider Word je eigen leider

Unique heeft een whitepaper klaar over veerkracht en uw authentieke zelf. ‘Word je eigen leider’ is van de hand van coaches Chantal Smedts en Anneliese Monden. Zij vertaalden hun expertise naar verhelderende inzichten en tips om uw eigen drijfveren te vinden. Ze delen manieren om voor uzelf te zorgen – fysiek én mentaal – en geven suggesties om uw wensen duidelijker te formuleren. Kortom, alles wat u nodig heeft om uw eigen pad uit te stippelen, in lijn met wie u echt bent.

Rekruteren in een digitale wereld Rekruteren in een digitale wereld

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is rekruteren niet makkelijker geworden met de opkomst van digitale media. Wel integendeel. Adverteren in een krant en wachten tot mensen solliciteren is bekend en eenvoudig. Leren werken met bijvoorbeeld LinkedIn, Twitter en social referral platformen vraagt meer tijd, opvolging en kennis. Maar pakt u uw online strategie goed aan? Dan stromen de resulaten binnen. Kortom, het is de extra moeite waard.

The Connective Manager The Connective Manager

Heeft u er al bij stilgestaan hoeveel tijd u investeert in communiceren? En wat het effect is van uw communicatie op uw collega, leidinggevende of medewerker? Luistert u actief naar uw gesprekspartner of dwaalt u vaak af naar uw ‘monkey mind’ met eindeloos rondspringende gedachten? Een challenge in tijden van sociale media, uitpuilende mailboxen en overvolle agenda’s. Veel succes bij uw volgende communicatie als ‘connective manager’

Presenteren kunt u leren Presenteren kunt u leren

Af en toe woont u een seminarie, een toespraak, een presentatie bij van iemand naar wie u ademloos luistert. Maanden, zelfs jaren later, kunt u nog exact navertellen wat u zo boeide. Dat is het effect van een goede presentatie. Maar wat is dan een goede presentatie? Hoe bouwt u ze op? Hoe brengt u ze op een goede manier? Wat moet uw publiek na uw presentatie onthouden? Deze Unique paper helpt u in samenwerking met speech coach en professional speaker Filip Muyllaert een eindje op weg.

Stress en burn-out preventie Stress en burn-out preventie

Iedereen beleeft stress. Dit hoort bij het leven. Maar chronische stress zet je op weg naar een burn-out. En een burnout heeft veel impact op een mens. Burn-out is kortweg een energieziekte. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. Veel tips en actiepunten in deze white paper zijn daarom gericht op het voorkomen van en burn-out.  

 

 

Neem contact op

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag verder!