Loading...
Onze krappe arbeidsmarkt vraagt om flexibilisering

Onze krappe arbeidsmarkt vraagt om flexibilisering


Het vissen in de krappe arbeidsmarkt wordt in 2024 nog moeilijker. Volgens trendwatchers van #ZigZagHR is full employment, waarbij 80 % van de bevolking tussen 20 en 65 jaar aan de slag is, in zicht. Een mijlpaal die we niet meer bereikt hebben sinds de jaren ‘60. De oplossing voor het angstzweet dat nu als werkgever over je rug sijpelt? Flexibilisering op de werkvloer.

Flexibiliteit op het werk als oplossing

Flexibilisering is het antwoord bij uitstek op de almaar schaarsere arbeidsmarkt. Zowel bedrijven als werknemers zijn daarbij vragende partij. We zien dat flexi-jobs steeds populairder worden. Voor de nieuwe generatie is variatie troef. Een flexibel arbeidsreglement dat voldoende afwisseling mogelijk maakt, is daarom cruciaal. Tegelijkertijd hebben ook bedrijven nood aan flexibel personeel om tijdelijke, dringende of moeilijk in te vullen vacatures op te lossen.

Flexwerk aanbieden? Unique mixt & matcht

Bij flexwerk vervang je een deel van je vast personeel door bijvoorbeeld freelancers en interim-medewerkers. Zo geniet je als werkgever van flexibel inzetbare werkkrachten en verdrijf je de hiaten in je vacatures. Klinkt dat scenario je als muziek in de oren? Als ervaren selectie- en uitzendpartner matcht Unique getalenteerde kandidaten met sterke bedrijven, en dat zowel op korte als lange termijn. Onze uitzendkrachten springen soepel bij waar nodig en dompelen zich in een mum van tijd onder in de job en in je bedrijfscultuur.

Wil jij samenwerken met een kwalitatieve interim-medewerker?
Bezorg ons je vacature >>

Ontmoet de Project Consultants van Unique Career

Ken jij Unique Career al? Deze dochterorganisatie biedt snelle en kwalitatieve oplossingen voor vacatures die al lang openstaan of onmiddellijk ingevuld moeten worden. De tijdelijke personeelstekorten vullen ze op via projectsourcing. Ze beschikken over meer dan 300 Project Consultants die stuk voor stuk hoogopgeleid, vlot meertalig en meteen inzetbaar zijn. Van office support, over marketing, tot logistiek. Deze projectmedewerkers vormen de ideale oplossing voor jouw brandende vacature.

Droom jij van meer flexibilisering op je werkvloer?
Maak kennis met de beschikbare Project Consultants >>