Loading...

KMO HR Project Award - Testimonial Durasun

Vorig jaar reikten we voor het eerst onze Unique KMO HR Project Award uit tijdens de ZoHRo Awards van #ZigZagHR. Durasun sleepte de award in de wacht met hun knappe hr-initiatief. Een jaar later blikken we samen met hen terug op hun project en vertellen ze waarom jij niet langer hoeft te twijfelen om je hr-initiatief in te sturen!

Technisch goed geschoolde mensen zijn moeilijk te vinden op de huidige arbeidsmarkt. Met de Durasun Academy zet het bedrijf volop in op het talent en de motivatie van mensen. Zonder rekening te houden met achtergrond of diploma, selecteert Durasun op leergierigheid, enthousiasme, motivatie en passie om een doel te bereiken. Tijdens de Durasun Academy worden die mensen geschoold tot volwaardige medewerkers. 

Na het winnen van de award organiseerden we nog twee Durasun Academies. Dat de formule werkt staat vast, want die twee academies leverden ons 8 extra mensen op.

De markt waarin we opereren staat momenteel onder druk, dus nieuwe mensen aanwerven is even niet nodig. Zodra er opnieuw nood is aan nieuwe mensen, organiseren we opnieuw academies.

Het traject was een beleving voor het hele projectteam. Dat we als winnaar uit de bus kwamen, maakte ons enorm trots. Het bewees dat we de juiste dingen deden, en de dingen juist deden. En de prijzen die we wonnen waren écht top. Toen het ijskarretje de parking van Durasun opreed, waren de collega’s echt enthousiast. Leuk om dit met iedereen te kunnen delen. De publicaties en podcast waren ook mooi meegenomen.

Genomineerd zijn was al een overwinning op zich. Maar echt de winnaar zijn, geeft een speciale dynamiek binnen het bedrijf. Nieuwe deelnemers aan de academy zijn sneller overtuigd dankzij erkenning van een externe partner. De on-boarding ging veel sneller! 

Zowel het project als de mensen rond het initiatief krijgen hierdoor de erkenning die ze verdienen! Ook hier telt de regel, deelnemen is belangrijker dan winnen! Elk initiatief is een overwinning op zich. Meedoen is de boodschap!