Loading...

 

 

 

 

 

 

 

 


50 jaar Unique: een terugblik op onze mijlpalen

Al 50 jaar lang is Unique uw trouwe hr-partner. Van rekrutering, selectie en tewerkstelling van tijdelijk en vast personeel, over juridisch advies, tot veiligheid en preventie. Stuk voor stuk hr-vraagstukken waarvoor u terechtkan bij 300 medewerkers in 57 kantoren. De afgelopen decennia is onze onderneming gegroeid tot vijf sterke merken, elk met hun eigen focus. We nemen u mee doorheen de highlights!

Het verhaal van Unique start in de hoofdstad van onze noorderburen: Amsterdam. Daar richt Alex Mulder het bedrijf op onder de naam ‘Unique Uitzendburo’. De organisatie evolueert al snel tot een allround hr-partner en strijkt ook neer in België. We staan bekend als dé specialist voor vacatures binnen verschillende vakgebieden: administratie, finance, sales, marketing, techniek, productie, human resources, logistiek …

Express Medical, onderdeel van de Unique Starbrand (zie 2014), komt tot leven. De unieke missie? Die zit meteen vervat in haar naam zelf: kwalitatief zorgpersoneel aanleveren op interimbasis.

Receptel, onderdeel van de Unique Starbrand (zie 2014), wordt opgericht onder de naam Technisch project-, advies en studiebureau Edora België. Deze business unit ondersteunt ondernemingen met receptionisten die projectmatig, tijdelijk of op vaste basis het onthaal verzorgen. De naam Receptel wordt officieel gebruikt sinds 2006.

Sinds de overname van Goudsmit kreeg Unique een beursnotering aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam, destijds onder de naam Unique International NV.

United Services Group wordt uit de grond gestampt en Unique wordt onderdeel van deze ambitieuze groep, die een sterke positie verwerft in het internationale hr-landschap.

Na de overname van Start Uitzendbureau en Solvus Resource Group wijzigde de holding zijn naam in USG People.

Unique start een nieuwe dienstverlening op via een nieuw merk: Unique Career. Unique Career helpt bedrijven met een tijdelijke personeelsnood razendsnel uit de nood dankzij outsourcing. 

De Unique Starbrand bundelt vier sterke merken: Unique, Unique Career, Express Medical en Receptel.

  • Unique is specialist in uitzendarbeid en werving & selectie met als specialisaties: Office, HR, Finance, Technicum en Maritiem
  • Express Medical legt de focus op sterke profielen in de zorgsector.
  • Receptel specialiseert zich in een professioneel en warm onthaal.
  • Unique Career lost tijdelijke personeelsnoden op met hoogopgeleide projectmedewerkers.

We weten van geen ophouden: met Start to Work voegen we een vijfde brand toe aan ons lijstje. Dit platform helpt pas afgestudeerden in hun zoektocht naar een eerste job. We reiken vacatures aan, delen nuttige sollicitatietips en lijsten relevante jobbeurzen op.  

USG People wordt overgenomen door het Japanse Recruit.

Unique wordt bekroond als Great Place to Work: een prachtige erkenning van onze mensgerichte bedrijfscultuur. Ook de drie volgende jaren zullen we de prijs met veel trots in ontvangst nemen.

USG People België verandert haar naam naar RGF Staffing Belgium.

Unique zet haar sterke opmars vastberaden voort. In 2021 openen maar liefst 15 nieuwe kantoren de deuren, verspreid over heel België. En ook in 2023 komt er weer een handvol vestigingen bij. Zo willen we onze klanten en kandidaten nog beter ondersteunen.

Unique evolueerde, maar ons DNA bleef hetzelfde

Unique is de afgelopen 50 jaar sterk veranderd, maar ons authentieke bedrijfs-DNA staat stevig als een huis. Ons handelsmerk? Dat is onze hyperpersoonlijke aanpak. Onder het motto ‘Be you, be Unique’ hechten we uitzonderlijk belang aan de persoonlijkheid en talenten van elk individu.  

Bij ons ben je zoveel meer dan een nummer. Wij nemen ruim de tijd om elke kandidaat te matchen met de juiste job en het juiste bedrijf. Dat blijft tot op vandaag de kern van onze business. Want wie helemaal zichzelf kan zijn op het werk, is gelukkiger en zet knallende resultaten neer.

Een blik op onze feestelijkheden

Dat we deze 50ste verjaardag niet zomaar laten passeren, spreekt voor zich. Achter de schermen zetten wij de lijnen uit van een onvergetelijk feestjaar. En ook u mag meevieren! Hou onze website in het oog en blijf zo op de hoogte van welke partyplannen we de komende maanden voor u in petto hebben.

Op naar een stralend, sprankelend feestjaar!