Loading...

Sustainability tegen 2030 dankzij vijf toekomstgerichte beloftes!

Samen een betere wereld bouwen waarin iedereen ten volle van het leven kan genieten: daarvoor engageren we ons voluit bij Unique nv, het moederbedrijf boven Unique, Unique Career en Express Medical. Aan de hand van vijf milieu-, maatschappij- en beleidsbeloftes zetten we actief in op duurzaamheid, vandaag en in de toekomst.

Sustainability staat meer dan ooit centraal bij Unique nv. Hoe we duurzaamheid in de praktijk brengen? Aan de hand van vijf heldere beloftes zetten we ons actief in om positieve veranderingen teweeg te brengen die echt een verschil maken. Zo wensen we tegen 2030 ’s werelds meest duurzame uitzendbedrijf te zijn. Onze aandacht voor milieu, maatschappij en beleid (Environmental, Social & Governance, kortweg ESG) past helemaal in onze bedrijfsmissie om de juiste mensen met de juiste bedrijven in contact te brengen. Maak kennis met onze toekomstgerichte ESG-beloftes!

#1 Het milieu beschermen en verbeteren

Als maatschappelijk verantwoorde onderneming zetten we ons in voor een beschermd en gezond milieu. Dat begint bij de aanpassing van onze infrastructuur. Tegen eind 2030 zullen onze kantoorgebouwen koolstofneutraal zijn, goed voor een kleinere ecologische voetafdruk. Daarnaast schakelen we over op hernieuwbare energie, kopen we bij duurzame/koolstofneutrale leveranciers en verkopers, blijven we kwalitatief thuiswerk mogelijk maken – ook na de pandemie – en onderzoeken we nieuwe pistes voor een duurzaam woon-werkverkeer.

#2 Kansen creëren voor iedereen

Unique balt de vuist tegen ongelijkheid. Wij geven iedereen dezelfde kansen, ook wie moeite ondervindt met het vinden van een fijne job op de huidige arbeidsmarkt kan bij ons terecht. Daarnaast stimuleren we levenslang leren. Dat doen we door zowel onze eigen medewerkers, als onze tijdelijke collega’s te trakteren op opleidingen op maat van hun competenties en ambities.

#3 Onze mensen en kandidaten inspireren door werk

Mentale gezondheid en welzijn zijn niet alleen thuis van tel, ze zijn ook op het werk van groot belang. Unique zet werkgeluk torenhoog op de agenda. Om iedereen gelukkig te maken op het werk bieden we onze mensen doelgerichtheid in de job, samen met veel vrijheid om te verkennen, innoveren en inspireren. Achter de schermen hanteren we een maatstaf die ons helpt het huidige werkgeluk te meten en te verbeteren. Zo zijn we in staat snel te schakelen waar nodig, want gezonde en gelukkige medewerkers zijn de beste medewerkers!

#4 Diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit omarmen

Een divers en inclusief personeelsbestand boost de organisatie. Dat mag Unique aan den lijve ondervinden. We genieten dankzij onze onderlinge verschillen van een mooie omzet, meer innovatie en meer creativiteit. Positieve gevolgen waar niet alleen wij, maar ook onze omgeving van meegeniet. We zetten alles op alles om onze organisatie, op ieder niveau, even representatief en inclusief te maken als onze samenleving. Meer vrouwen een leidinggevende functie toewijzen, is slechts de eerste stap.

#5 Mensenrechten en waardigheid voor iedereen beschermen

Van veiligheid en een goed gevoel genieten op het werk, dat gunnen we al onze talenten van harte. We passen deze warme missie toe door onveilige en oneerlijke procedures en beleidslijnen te bannen. Dankzij tussentijdse en transparante due dilligence onderzoeken houden we de vinger aan de pols bij onze klanten en leveranciers met eventuele risico’s. Safety first!