Loading...

Podcast: ‘Goesting! Opnieuw plezier vinden in je werk en je leven’

Na de whitepaper, stellen we vol trots nu ook de podcast voor van het werkboek ‘Goesting! Opnieuw plezier vinden in je werk en je leven’. In zes hoofdstukken belichten we verschillende aspecten van hoe je als bedrijf kan blijven werken aan het werkgeluk van je werknemers. Interessante materie? Start dan nu met luisteren! Wekelijks lanceren we een nieuwe aflevering waarin we het volgende hoofdstuk uit ‘Goesting!’ bespreken.

Aflevering 1  
Waarom loopbaanvragen belangrijk zijn

In de eerste aflevering van onze ‘Goesting!’-podcastreeks buigen we ons over de vraag waarom werkplezier op de radar van medewerkers, hr-diensten en organisaties belandde. Het talent in je organisatie maximaal inzetten, ontwikkelen en wendbaar houden, ook in zeer woelige tijden, hoe doe je dat? We praten over de eerste signalen, verantwoordelijkheid en oplossingsgericht omgaan met talent binnen een organisatie.

Aflevering 3 
Wat heb jij nodig om je terug als een vis in het water te voelen op je werk?

Iemand die zich volledig in zijn element voelt op zijn werk, zal automatisch beter presteren. In aflevering 3 van onze ‘Goesting!’-podcastreeks zoomen we dan ook dieper in op hoe je een positief engagement kan bekomen met je werknemers. The key to success is hier het inbouwen van regelruimte. Die is namelijk nodig op verschillende vlakken. Wat dat juist inhoudt en waar er nood is aan die ruimte, ontdek je in deze aflevering.

Aflevering 5 
Veerkrachtig omgaan met obstakels op je loopbaan 

Een professionele loopbaan verloopt niet altijd zonder slag of stoot. Vroeg of laat kan iemand wel eens botsen op een zogenaamde ‘roadblock’. Die blokkade kan vanuit verschillende hoeken ontstaan. Hoe dan ook is het belangrijk om er als organisatie mee aan de slag te gaan en dit bespreekbaar te maken. Luister de nieuwe podcastaflevering om te ontdekken hoe je de oorzaak van een roadblock achterhaalt én hoe jij je werknemers kan bijstaan!

Aflevering 2 
Werken aan inzetbaarheid

De tweede aflevering van onze ‘Goesting’-podcastreeks belicht de employability van werknemers. Met andere woorden, hoe inzetbaar en wendbaar zijn je werknemers en waarom is dat belangrijk voor hun carrièrepas binnen jouw organisatie? We durven kritisch na te denken over de skills en talenten die iemand nú expert maken in zijn/haar functie en/of vakgebied. Hoe blijf je ook op lange termijn inzetbaar? We gaan dieper in op het ontwikkelen van transferable skills.

Aflevering 4 
Bouwen op talent

“Ik kan elke dag iets doen waar ik goed in ben op mijn werk”, op die stelling antwoordde 80 % van de deelnemers ‘nee’ in het wereldvermaarde onderzoek van Gallup International in 2001. Om dat om te buigen naar een volmondige ‘ja’, is het belangrijk om de focus op talenten te leggen. Zorg dus eerst dat je werknemers zich bewust zijn van hun kwaliteiten. Na deze belangrijke eerste stap, kunnen ze er actief mee aan de slag en kan je ze als werkgever maximaal appreciëren!

 

Aflevering 6 
Bouwen aan veerkracht

 

De rode draad binnen een boeiende loopbaan? Dat is veerkracht. Daarmee wordt de snelheid bedoeld waarmee je terug rechtkomt na een tegenslag of bij een uitdaging. Veerkracht is onlosmakelijk verbonden met werkgeluk. Bij Unique zien we werkgeluk als zo veel meer dan een buzzwoord. In de laatste aflevering gaan we terug naar de essentie! Beluister nu de afsluiter van onze podcastreeks.