Unique steunt Pink Ribbon

Net zoals andere jaren doet de Starbrand Unique mee aan verscheidene acties om ieders aandacht te vestigen op borstkanker.

Een jaar lang acties voor Pink Ribbon

April = wandelmaand

In april motiveerde Unique haar medewerkers om ‘1 mile a day’ of 1,6 km extra te wandelen en dit minstens 30 dagen lang. Het is namelijk bewezen dat wandelen gezond is en preventief werkt tegen borstkanker en bij uitbreiding tegen alle types van kanker.

September = Pink Monday Congres

Na borstkanker weer aan het werk gaan, is een grote en moedige stap, in de eerste plaats voor de patiënt zelf. Maar ook voor de werkgever, HR-medewerkers en collega’s zijn er veel vragen en obstakels en gelukkig ook veel goede voorbeelden.

Daarom hebben Pink Ribbon, het RIZIV en Unique in september het eerste Pink Monday Congres georganiseerd, een dag vol zinvolle informatie en concrete tips voor experten (HR professionals, Disability Managers, jobcoaches, arbeidsartsen, ...) die (ex-)borstkankerpatiënten kunnen helpen bij een hartverwarmende nieuwe start op het werk.

Oktober = roze

Op maandag 7 oktober 2019 werd de aftrap gegeven van de Internationale Maand tegen Borstkanker. Op die dag organiseerde Unique haar Pink Monday: het startschot van een aantal acties om onze medewerkers, uitzendkrachten en klanten te sensibiliseren voor de preventie en opsporing van borstkanker.

De hele maand lang konden onze uitzendkrachten, klanten én eigen medewerkers 1 dag in stijlvolle roze outfit op de werkvloer verschijnen. Hun foto’s kwamen op Facebook en andere sociale media. De foto met de meeste likes won een gezond ontbijt voor alle deelnemers op de foto!

December = de grote finale

Van 9 tot 23 december liep onze ‘pimp jouw cv’ actie: in ruil voor een donatie van € 1 aan Pink Ribbon, pimpten wij cv’s in onze Unique-kantoren. De opbrengst van deze actie ging integraal naar Pink Ribbon, de cheque gaven we op 23/12 af op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk, waar StuBru zorgt voor de soundtrack van De Warmste Week!

Eind december was het de Unique Kerstmarkt. Eigen medewerkers knutselden bloemstukjes of bakten overheerlijke pannenkoeken, taarten en cakes. Een gezellig gebeuren waarbij iedereen opnieuw zijn steentje kon bijdragen.