Loading...

Je leven lang met plezier en vol goesting gaan werken, hoe doe je dat?

Maandagochtend, de wekker gaat en jij hebt geen zin om te gaan werken. Want je job bezorgt je werkstress of daagt je net niet voldoende uit en de verveling op het werk slaat regelmatig toe. Unique zocht uit hoe je met jobcrafting je werkplezier kan herontdekken!


Plezier op ’t werk, dat werkt!

Elke goede hr-manager of loopbaancoach weet het al langer: plezier op het werk, dat werkt! Gelukkige medewerkers zijn productiever, minder vaak afwezig, creatiever, nieuwsgieriger, gemotiveerder, werken beter samen, dragen meer bij aan de winst van een organisatie én zijn klantgerichter. Goed in je vel zitten, straalt uit naar wat je doet én hoe je dat doet, zowel thuis als op je werk. De eerste stap in deze uitdaging voor hr? Jobcrafting en teamcrafting niet alleen als buzzwords rondstrooien, maar ten volle toepassen door open en eerlijk gesprekken te voeren met medewerkers over wat werkt en écht luisteren naar wat beter kan.

Jobcrafting voor gevorderden: Unique zet in op werkplezier

Geluk op het werk gedijt het best in een werkomgeving waarin je je als medewerker betrokken, gewaardeerd en competent voelt. Kan je je bijvoorbeeld vinden in de koers van je organisatie? Dat is een van de belangrijkste elementen om vol goesting aan het werk te gaan! Want wanneer jij 100 % achter het doel van je werk staat, voelt je inzet ook aan als toegevoegde waarde en zal je terecht trots zijn op je vorderingen. Daarom is het voor een hr-departement essentieel om in te zetten op een duurzaam personeelsbeleid waar degelijk talent management voorop staat.

Met Goesting!, een praktisch life- en jobcrafting werkboek, toont Unique hoe je opnieuw met plezier aan je werkdag begint. Doorheen tal van voorbeelden uit de praktijk van loopbaancoaching en toepasbare oefeningen leer je zelf arbeids- en levensgeluk vorm te geven zodat voor jou het gehele plaatje klopt. Overgiet je werk met een scheutje plezier!

Liever luisteren? Ontdek het eerste hoofdstuk in onze gloednieuwe podcastreeks!

In de eerste aflevering van onze ‘Goesting!’-podcastreeks buigen we ons over de vraag waarom werkplezier op de radar van medewerkers, hr-diensten en organisaties belandde. Het talent in je organisatie maximaal inzetten, ontwikkelen en wendbaar houden, ook in zeer woelige tijden, hoe doe je dat? We praten over de eerste signalen, verantwoordelijkheid en oplossingsgericht omgaan met talent binnen een organisatie.
Interessante materie? Blijf dan luisteren! Wekelijks lanceren we een nieuwe aflevering waarin we het volgende hoofdstuk uit Goesting! bespreken.