Loading...

Tips & Tricks

Afgestudeerd! Gaan werken! Allemaal goed en wel, maar
hoe strik je die eerste job? Ontdek hier allemaal Tips &
Tricks die je zullen helpen voor het lanceren van je carrière.


Tips & tricks voor je eerste werkervaring

Start to Work ondersteunt je bij de zoektocht naar je eerste job. Naast een overzicht van vacatures en verschillende jobbeurzen bij jou in de buurt, vind je hieronder een reeks 'Tips & Tricks' terug die je zullen begeleiden naar jouw eerste werkervaring! Topics zoals 'Het schrijven van de perfecte motivatiebrief' en 'Mogelijke sollicitatievragen tijdens een sollicitatiegesprek', alles komt hier aan bod! We zoomen ook in op het verloop van je eerste werkdag, je eerste loon en hoe jouw vakantieregeling juist in elkaar zit, denk maar aan jouw recht op vakantie en jeugdvakantie.

Kortom: alles komt aan bod om goed van start te kunnen gaan bij het solliciteren en jouw zoektocht naar een nieuwe job!

Motivatiebrief

Motivatiebrief Motivatiebrief

Een motivatiebrief, je hebt er ongetwijfeld al wel eens van gehoord. Maar wat zet je nu juist in zo’n brief? Of wat mag je er net absoluut niet inzetten? Is dit voor jou ook nog een groot vraagteken?

Solliciteren

Solliciteren Solliciteren

Krijg jij ook al stress bij het horen van het woord ‘solliciteren’? Geen paniek! Met deze do’s & dont’s ga ja vanaf nu als een geboren sollicitant door het leven!

Vakantie

Vakantie Vakantie

Als starter heb je natuurlijk nog geen verlofdagen kunnen opbouwen. Betekent dit dan dat je geen recht hebt op (betaalde) vakantie? Nee hoor, wees gerust dit heb je wel!

Eerste loon

Eerste loon Eerste loon

Ein-de-lijk: je eerste loon op je bankrekening. Maar heb je de kleine lettertjes al eens gelezen? Weet je wat die cijfers en bedragen juist betekenen?

Typische sollicitatievragen

Typische sollicitatievragen Typische sollicitatievragen

Heb jij jou ook al eens afgevraagd wat nu die typische sollicitatie vragen zijn? En hoe je die best beantwoord?

Eerste werkdag

Eerste werkdag Eerste werkdag

Dé eerste werkdag, voor velen toch een stressmoment. Maar eigenlijk is dit helemaal voor niets nodig. Met deze do’s & dont’s ben je perfect voorbereid en is stressen dus absoluut niet nodig!

Loononderhandeling

Loononderhandeling Loononderhandeling

Je kwam, je zag en je overwon het sollicitatieproces. Super! Nu ga je de laatste rechte lijn in richting jouw nieuwe job. De laatste horde voordat jij je handtekening zet? Dat is de loononderhandeling. Met onze tips sta je stevig in je schoenen bij je salarisonderhandeling.

LinkedIn-profiel verbeteren

LinkedIn-profiel verbeteren LinkedIn-profiel verbeteren

Dé vacature gespot die op je lijf geschreven is? Heb je een wervende motivatiebrief gestuurd? Fantastisch! Maar heb je al eens aan verbeteren van je LinkedIn-profiel gedacht? Recruiters en hr-teams nemen je socialemediakanalen grondig onder de loep.